10 things..

lega.hati ini berasa sangat lega.perasaan lega yang hadir sama macam bile seseorang itu selamat diijabkabulkan,atau selamat melahirkan.haha over!

baiklah kita cerita satu-satu.

actually xde la besar sangat kisahnya.tadi aku bukak maybank2u then aku tengok duwet aku dah dipotong sebanyak ***.**.aik,duwet kena potong pon boleh happy ke?haha..aku lega sebab ini adalah final payment.so dah kurang lah hutang aku lepas ni.or bolehlah tambah hutang yang lain?=P

sebenarnya aku susah hati bile berhutang ni.klau ada duwet banyak,memang aku nak beli cash..tapi nak buat macammana..aku memang betul2 nak belikan benda tu untuk mak aku but aku tak cukup duwet.so jalan penyelesaiannya?hee

tapi alhamdulillah la aku mampu bayar.dan lepas ni aku ade fikir nak beli satu benda lain tapi kena lah tambah tolak darab bahagi dulu.haih,kadang2 aku sedar aku punya kemahuan selalu melebihi kemampuan.haihh..dan untuk memujuk hati untuk melupakan kemahuan tu amat susah oke?=(

thiz week aku keje part time.dan maybe pasni aku akan lebih kerap bekerja part time utk mencari sesuap nasik makan kfc dengan lebih selalu?huhu

but i luv to work.seriously~~dan aku tak menyesal jadi anak orang yang tak kaya sebab bila kite bekerja sendiri untuk mendapatkan sesuatu,it worth.Kepuasan,pengalaman,kepenatan bekerja..sesuatu yang amat bernilai bukan?=P

okeylah,sedang berblogwalking tadi,aku jumpe benda ni kat blog hudaluna , die buat pasal ni



day one : 10 things about you
day two : 10 things you love
day three : 10 things you hate
day four : 10 things you want to say to one person
day five : 10 wishes
day six : 10 items you can’t live without
day seven : 10 important people
day eight : 10 of your favourite songs
day nine : 10 ways to win your heart
day ten : 10 final words

macam nak buat je.at least ade jugak idea nak update blog kan kawan2?ehehe.nanti bile free aku buat..

lastly,nak kongsi satu quote.

If you are looking for perfect, you’ll get disappointed because where can a person go after being ‘perfect’. Instead, look for potential.

yea..aku tau kita semua pon tau kan xde manusia yang perfect kat dalam dunia ni.tapi lepas melalui beberapa experience yang aku lalui,juga experience dari kawan2..cinta je memang tak cukup untuk menjamin kebahagiaan.kepada yang tengah bercouple,tengok2 lah jugak si 'dia' tu macammane..x terlambat nak buat decision sebelum ada apa-apa ikatan.Dan tak salah nak memilih yang terbaik untuk diri sendiri =)


k,gud nite and thnks for reading this entry.







0 aduan: