sorry..

ini luahan peribadi aku
aku cuma nak bercerita tentang sesuatu
aku rasa kecewa..sgt2 kecewa
mlm ni mungkin aku dah sakitkan hati seorang kawan aku
aku tak sengaja
aku terlepas cakap
aku cuma nak sedarkan dia
jgn trlalu ikut perasaan
aku tau dia betul2 sygkan awek dia
aku tau dia sanggup buat apa saja
untuk gembirakan awek die
aku cuma geram
bila aku nampak
awek dia xhargai apa yg dia buat
aku sakit hati
sebab aku tau dia terlalu baik
dan perempuan tu tak patut buat kawan aku macam tu
aku tau
dia lelaki yang kuat
tapi dia jadi lemah
sebab dia betul-betul sayangkan perempuan tu
kalau boleh
aku nak sedarkan perempuan tu
betapa bertuahnya dia
dan dia tak patut buat kawan aku macam tu!!
tadi kwn aku cakap,aku saja back up awek dia sebab aku nak menangkan perempuan
aku bkn nak back up awek dia
aku cuma tak nak dia terus marah awek dia
sebab aku tak nak hubungan diorang putus
lgpun aku tau
macammana marah sekalipun,kawan aku tetap syg awek dia
kpd perempuan itu..
tlg jaga hati kwn aku..
pliz
kau takkan dapat cari laki yg sygkan kau macamtu lg
dan untuk kwn aku
kalau kau baca apa yang aku tulis ni
aku nak kau tau
aku sayang kau
kau kawan aku
n aku nak kau jd kwn aku sampai bila2
sorry..entah knp aku pulak yg tiba2 jd sedih
aku tak tau
knp aku tiba2 menangis
s0rry
kalau apa aku cakap tadi
buat kau sakit hati
aku rasa bersalah sangat
s0rry.....

p/s:untuk readers kat blog ni,nk tnye pndapat korang..kalau korg dh jumpa lelaki yg bt0l2 sygkan korang,korg akan setia x..n ader nasihat utk kwn aku ni x?sbb nasihat aku sume dier xnk pakai..huhuhu

11 aduan:

Anonymous said...

ehm kalau sy dah jmpa laki mcm 2 of course sy kan setia sbb kesetian merupakan tonggak dlm sesuatu perhubungan.
2 je kot.
- iftiliyana-

Anonymous said...

klau dia setia..i'll do da same thing to him..nasihat utk ur fren..jgn trlalu sygkn seseorg melebihi cintanya pd Allah..
-rina-

izzati said...

awak..
org klu takmo dgr nasihat kte,
kte takleh nak buatpe dah.

maybe dia patut merasakan kehilangan
baru dia akan betul2 hargai apa yg dia ada..

manusia mcm tu la
tatau nak hargai apa yg ada depan mata
tatau nak rasa grateful
tatau nak say thank you ALLAH

setiap apa yg jadi ni ada hikmahnya, ada sebabnya
cuba kaji balik, muhasabah balik
think positive
apa hikmahnya semua ni jadi?
ALLAH sayangkan mereka, ALLAH sayangkan awak
mende kapel2 ni tak mcatatkan amal kebajikan pun
mungkin ALLAH nak menyedarkan masing-masing.. WALLAHU'ALAM

sy tatau apa kesah sebenarnya
so sy takleh simply say anything
sorry for words which might hurt..

Anonymous said...

ehm btol 2 syg pd seorang mnusia jgn melebihi syg kpd Allah..

nurulfzz said...

to izzati
problem yg sbnrnye..
brdasarkn apa yg sy nmpak
awek kwn sy nih
slalu sakitkan ati kwn sy..
kwn sy pulak..trlalu syg kt awek dier
bile die citer problem die kt sy,sy pulak yg jd geram n emo..huhu

rahman said...

salam..
Kalau kita mencintai seseorg kerana hawa nafsu dan hanya ingin menunjuk kpd org lain, bersedialah kamu akan kesan2 akibat bercinta..

Berkasihan sesama manusia adalah digalakkan oleh Nabi Muhammad tp kite tgk dr segi ape kite berkasihan pd yg lain.. Percayalah satu hari nanti kita semua akan bertemu jodoh tersendiri dan setiap yg berlaku dlm stiap perhubungan pasti ade hikmah..

Janganlah terlalu mengikut perasaan.. Jangan biarkan emosi menguasai minda kerana disetiap permulaan dan kejayaan bermula drpd minda kita.. Setiap manusia akan melalui waktu seperti ini dan drpd pengalaman kita belajar.. Drpd pengalaman kita trus bangkit meniti arus kehidupan..

Sy juga phm awk sygkan kwn awk tp kalau kita da cube sedaya upaya menasihati tp xnk gak dgr, jgnlah berputus asa.. Teruskan la menasihati die.. Buat ape yg awk rase awk perlu buat pd die asalkan die sedar dgn kesilapan die..

Percayalah pd qada' dan qadar.. Dan percayalah akan janji Tuhan.. Suatu hari nanti, kita akan melihat sejauh mana usaha kita membantu org tu berbaloi pd diri kita.. Sebyk mana yg kite beri, akan lebih byk lg yg akan kita dpt.. What u give, u get back..

Be happy always kay (^_^)v

Anonymous said...

huda..sape name kwn laki ko nih?hehehe

nurulfzz said...

tq en rahman atas nasihat yg diberi..
Sebyk mana yg kite beri, akan lebih byk lg yg akan kita dpt...Btol ke??huhu

to anonymous-ler..xnk la announce name die kt cni..kang awek die mara n jelez..hik3

Anonymous said...

cakap kat kawan awak,be careful
saye pernah alami situasi yg agak sama
saye buat macam2 utk awek saye
at last saye tau
dia ade laki lain
huh!
s0metime prempuan pun susah nak dipercayai..

bad boy

izzati said...

awak..
awak kena igtkan kwn laki awk,
syg diri dia sendiri dulu
sblm dia syg teramat kat makwenya..

klu yg dekat kwn perempuan awk,
mcm dah tak makan nasihat, rite?
ada tak awk ckp kat dia,
what goes around comes around..

ermm kalau nak diikutkan
awak dh pun usaha
apa yg patut awk buat as their friend

so.. apa nak jd lepas ni
let it be
yg penting awak dah usaha
but da most important is
awak jgn putus doa dekat DIA
Allah tu kan Maha Mendengar n Maha Mengetahui
doa tu pun salah 1 usaha jugak, rite?

jgn sesekali ragu atau tak yakin pada kuasa-NYA, pada qada' dan qadar-NYA..

aaaaaaaaaaaaaaa said...

gileeeeeeee.
korg gile.
ahahah